Skip to navigation

Tvorba webových stránek za křesťanskou cenu Company Logo

Kolik stojí tvorba, správa a provoz webových stránek?

Platba

Tak jako spoustu věcí v životě, stanovit cenu stránek nejde hned. Na základě jednoho e-mailu Vám o ceně nic nepovíme :). Cena webových stránek je individuální, protože nesekáme stránky jako Baťa cvičky, ale snažíme se, aby každý náš web byl originál ušitý na míru pro konkrétního zákazníka.

Je dobré uvědomit si, že webové stránky jsou investice, která se má vrátit v budoucnu. Přemýšlejte: Co všechno Vám mohou přinést, budou-li sloužit aspoň 5 let a budeme-li pracovat na tom, aby jejich obsah byl vždy aktuální a stále atraktivní?

Šablona vs. individuální návrh

Nechat si vytvořit web na míru Vás bude stát více peněz. Budete muset zaplatit designera a kodera (my máme :) své vlastní). Vytvoří Vám však webové stránky rychlé a bezchybně fungující, a hlavně přesně podle toho, jak jste si je navrhli. Profesionálně - originální bude každý detail.

Levnější variantou je šablona - v naší firmě však individuální návrh webu stojí jen o čtvrtinu více než web na WordPressu s hotovou (kvalitní placenou) šablonou. Ta Vás sama o sobě bude stát několik tisíc korun. Samozřejmě musíte zaplatit za implementaci, přizpůsobení a naplnění šablony Vaším obsahem, ale to už není drahá záležitost.

Postupné zpřesňování ceny

Určitě od nás nečekejte, že bychom navyšovali konečnou cenu po tom, co už se dohodneme na cenovém minimu i cenovém stropu. Většinou se od nás dozvíte dobrou zprávu, že nakonec zaplatíte méně, než je strop, který jsme uvedli při prvním odhadu. Cenu totiž stanovujeme s rozvahou a jsme realisti.

Ve chvíli podpisu smlouvy už je stanovena konečná cena.

Pokud bychom se později domluvili, že web bude mít dodatečně další funkce a obsah, pak se jistě nepozastavíte nad tím, že se náklady zvýší.

Samozřejmě o ceně hovoříme otevřeně. Budete každý den vědět, kolik už jste u nás utratili, za co konkrétně to bylo, a můžete zasáhnout do naší práce.

Konkrétní cena vytvoření

Abychom už Vás nenapínali, přejdeme ke konkrétním číslům. Můžete si snadno ověřit, že za běžný středně obsáhlý web asi těžko zaplatíte méně než 10 000 Kč. Avšak u nás začínáme již na menších číslech, bude-li to opravdu jen jednoduchá stránka či dvě se statickým obsahem. Například stránka muzikálu stála zákazníka 6 000 Kč a byla hotova za 3 dny.

Ještě bychom se mohli dostat s cenou níže. Například tahle stránka kapely postavená na hotové bezplatné šabloně ve WordPressu vyšla na 3 000 Kč. Členové kapely si mohou sami přidávat obsah. Není to nic extra, ale když to někomu stačí, můžeme se pustit i do tohoto, pokud nebudeme mít příliš práce s originálnějšími projekty :) Takový web může být hotový za 2 dny.

Pak to může být rozsáhlejší web s vychytanými všemi detaily jako např. stránky pediatrie. Za takový už bychom chtěli od Vás kolem 15 000 Kč a aspoň 2 týdny času na práci s Vaší určitou spoluúčastí.

Bude-li toho opravdu hodně a budete-li si přát pomoci i s Google firmou, sociálními sítěmi atd., a budete-li chtít, abychom Vám udělali fotky, můžeme se dostat na 20 000 Kč, jako například u těchto stránek stavitelství a autodopravy nebo u tohoto zákaznického e-shopu velkoobchodu s nářadím.

Náklady na provoz, aktualizace a rozšíření stránek

Kdo nechce žádné roční náklady na provoz, můžeme mu zřídit hosting zdarma. Budete mít poněkud pomalejší web a vyhledávače Vás nebudou mít tak rády. Ale budete něco mít. Např. toto hudební pásmo běží zadarmo.

Pro všechny zákazníky s vyššími požadavky (výborná rychlost, dohledatelnost webu, naprostá spolehlivost, rychlá odezva na požadavky na doplnění a změny obsahu) nabízíme špičkový hosting u nadnárodní společnosti Active24. Jelikož u nich provozujeme celý balík stránek skoro všech našich zákazníků, nabízíme tuto špičkovou službu za 500 Kč ročně. To je nejméně o třetinu nižší cena, než jakou v Čechách zaplatíte i za podprůměrně kvalitní hosting!

Aktualizace a rozšíření stránek

Tvoříme weby tak, že jednoduché doplnění článků, fotek apod. si můžete dělat sami a zdarma. Jinak Vám web aktualizujeme a doplníme za 250 Kč za hodinu práce. Takže Vás to vyjde skoro vždy jen na několik set. :)

Shrnutí

Myslíme, že jsme Vám sdělili hodně o naší cenové politice. Máte-li otázky, neváhejte se na nás obrátit, rádi Vám je zodpovíme. ;)

Vysvětlili jsme dobře, co tvoří cenu webu a jak ji stanovujeme? Věříte, že to je pro Vás výhodné? Domluvte si úvodní schůzku zdarma! Jsme zvědaví, copak to přinese a věříme, že Vy také.

Sdílet stránku na Facebook

vobart.cz
Autorem uměleckých dekorací na tomto webu je Vladimír Voborník