Skip to navigation

Tvorba webových stránek ušitých na míru Company Logo

Web přes šablonu, nebo na míru?

Šablona

Nechat si vytvořit web přímo na míru, nebo pomocí šablony?
Už víte, jaká možnost je pro Vás lepší? V čem je vlastně ten rozdíl?

Možnosti vytvoření webu, ať už jakýmkoliv způsobem, se dnes nabízejí všude.

Jedinečnost Vašeho webu

Pokud si zvolíte možnost vytvoření webových stránek na míru, bude Váš web bezpochyby originální. Můžete si ho navrhnout sami nebo spoléhat na schopnosti a um designera. Web se dá udělat bez chyb a nadbytečného kódu, takže bude velmi rychlý. Grafické prvky se dají snadno přemisťovat nebo měnit jejich velikost a zarovnání.

Podle šablony

Pokud nemáte vizi, jak by mohly Vaše webové stránky vypadat, můžete si vybrat z existujících šablon. Váš web sice nebude v pravém slova smyslu originální, ale na druhou stranu dnes existuje tolik šablon (ať už placených nebo zdarma), že dvě webové stránky - které by používaly stejnou šablonu - tak snadno nenajdete. Na druhou stranu šablony bývají jedna druhé podobné - často jsou dělané na jedno brdo. Jakékoliv sofistikovanější úpravy vzhledu a funkčnosti šablony jsou obtížné. Pokud tedy chcete mít přímý vliv na grafickou podobu webu, oceníte individuální návrh.

Šablonové weby běží nejčastěji na systému pro správu obsahu WordPress. Bývají pomalejší, zvláště používají-li se na nich všemožné doplňky na neobvyklé prvky.

Cena

Nechat si vytvořit web na míru Vás bude stát více peněz. Budete muset zaplatit designera a kodera (my máme :) své vlastní). Za originálně navržený web u nás zaplatíte téměř stejně jako za web na WordPressu s hotovou šablonou. Budete však mít webové stránky přesně podle toho, jak jste si je navrhli, originální bude každý detail.

Levnější variantou je hotová šablona na WordPressu. Ta samotná Vás bude stát několik tisíc korun. Samozřejmě musíte zaplatit za implementaci, přizpůsobení a naplnění šablony Vaším obsahem, ale to už není drahá záležitost. Bezplatné šablony mívají velké nedostatky (chyby v kódu, málo možností nastavení, nejsou aktualizovány), ale pro toho, kdo chce cenu stáhnout na minimum, jsou cestou.

Shrnutí

Pokud chcete mít na svém webu editor, pomocí něhož si můžete sami přidávat obsah, tak u nás je tato možnost dostupná jak na Wordpressu (šabloně) tak i u webů na míru.

Doufám, že Vám tento článek napověděl správnou cestu. My umíme vytvořit web oběma způsoby. Důležité je, aby Váš web fungoval, jak potřebujete.

Chcete se poradit, jakou možnost je ve Vašem případě nejlepší zvolit? Domluvte si úvodní schůzku zdarma! Jsme zvědaví, copak to přinese a věříme, že Vy také.

Sdílet stránku na Facebook

vobart.cz
Autorem uměleckých dekorací na tomto webu je Vladimír Voborník